Tessa Hendriks

Talent Sourcer

''Door alle toeters en bellen die Imke en Tanisha uit de kast hebben gehaald (en nog steeds doen) voelde ze zich gelijk enorm welkom in het team.''

Tessa behoort tot wat ze noemen de ‘Directioners’. Zo worden de fans van de band One Direction genoemd. We hebben haar nog niet betrapt op One Direction merch, en of ze van slag was toen Zayne uit de band stapte weten we ook niet, maar wat we wel zeker weten is dat we haar wakker mogen maken voor een concert van deze boys. Over muziek valt tenslotte niet te twisten. Daar weet onze ‘Belieber’ Alyssa alles van.

 

Haar muzieksmaak valt wellicht ook een beetje te wijten aan haar leeftijd (grapje). Geeft niks. Ze is namelijk veruit de jongste van het team! Tessa moest het ook een tijdje hebben van de muziek uit haar eigen speakers, want toen ze eindelijk mocht stappen kwam corona ons land binnendringen. De uitgaansverhalen lieten daarom even op zich wachten. Gelukkig hoeft Tessa zich niet te vervelen. Ze studeert HRM aan de Fontys in Eindhoven. ‘’Een van de leukste onderdelen van mijn opleiding vind ik het vak recruitment. Kwam dat even goed uit dat er een leuke vacature openstond als werkstudent bij YOUSEEQ! De recruitmentbranche is voor mij een soort kat-en-muis-spel waarin je als recruiter continu achter kandidaten aangaat. Dat spreekt mij enorm aan!’’

 

Werkstudent dus. En wat heeft ze het naar haar zin. ‘’Als werkstudent houd ik me vooral bezig met het zoeken en werven van talent. Hiervoor schrijf ik aantrekkelijke teksten om kandidaten aan te trekken en leer ik ze vervolgens telefonisch kennen.’’ Wat haar het meest aansprak om bij YOUSEEQ te werken was de sfeer (en stiekem ook de vrijdagmiddagborrels). Door alle toeters en bellen die Imke en Tanisha uit de kast hebben gehaald (en nog steeds doen) voelde ze zich gelijk enorm welkom in het team. Hoe kan het ook anders.

Jonge dame, grote ambities en wilde plannen. Zo wil Tessa graag haar Engelse vaardigheden verbeteren en droomt ze ervan om voor een grote internationale organisatie te werken (dat zegt ze nu, maar wacht maar, want als je eenmaal YOUSEEQ gewend bent…). Een baan waarbij ze veel mag reizen zou ze overigens ook niet vervelend vinden. Maar first things first: eerst de kneepjes van het recruitmentvak onder de knie krijgen.

 

Tessa is een beetje one of the guys. Althans, op het gebied van sport dan. Ze voetbalt al ruim 13 jaar bij RPC in Eindhoven, waar ze altijd met de jongens heeft meegetraind. Alsof dat nog niet genoeg sportiviteit is, PROBEERT ze ook nog drie keer in de week te fitnessen. Met de nadruk op probeert, want dat blijkt nog wel eens ambitieus te zijn met een baan als werkstudent.

 

Heb jij net als Tessa grote dromen en enorme ambities? Vind je het tijd om hier eens echt werk van te maken? Laat Tessa je helpen! Ze is erg fanatiek en we beloven je dat je niet mee hoeft te luisteren naar de nummers van One Direction ;).

Meer weten over Tessa Hendriks?