Erik Janssen

Employer branding & recruitment consultant

‘‘Een mengelmoes van verschillende karakters. Dat is hoe hij het team van YOUSEEQ omschrijft.’’

Er zijn weinig zulke bescheiden mensen als onze Erik. Ondanks dat hij kon starten bij de Nederlandse Basketbal Bond verkoos hij een andere route. Zijn ambities lagen ergens anders en hij is aan de slag gegaan in de wereld van technisch recruitment. Ach, NBA-wedstrijden op tv kijken is ook leuk. Tenminste, als er geen Lego Star Wars of Gabby’s Poppenhuis gekeken wordt.

 

Erik is met zijn twee zonen en dochter een echte YOUSEEQ-familieman. Juichen bij het voetbalveld, heilige bedtijdrituelen en prinsessenkroontjes op zijn hoofd. Maar zo nu en dan pakt hij wel gezellig een wijntje of biertje mee met zijn vrienden – het gaat tenslotte om balans.

 

Goed, Erik dus. Zijn carrière begon net als hijzelf: bescheiden. Hij startte bij een specialistisch bureau en eindigde groots. Denk aan Randstad, TMC en Brainport. Ze staan allemaal afgevinkt op het lijstje. Hij deed het allemaal. Zijn klapper was, naast zijn start bij YOUSEEQ, NTS-Group, waar hij zich heeft ontwikkeld tot mister Employer Branding. Nu smeedt hij plannen om werkgevers te veranderen in de beste versie van zichzelf en hier schakelt hij regelmatig de hulp van alle andere YOUSEEQ’ers voor in.

Een mengelmoes van verschillende karakters, dat is hoe hij het team van YOUSEEQ omschrijft. ‘’Maar op het gebied van die intrinsieke motivatie (gedrevenheid op ieder zijn vakgebied) zijn we allemaal gelijk. We willen er stuk voor stuk het beste van maken.’’ In Erik z’n geval is dat écht ergens aan bijdragen. En die vrijheid krijgt hij. Dat is dan ook precies wat hij zo leuk vindt aan zijn functie. Maar, wat wil Erik worden als hij ‘’groot’’ is? Consultancy projectmanager bij YOUSEEQ. Of, leraar.

 

Je kent wel de standaard: ‘’waar mogen we je voor wakker maken?’’ – vraag. We stelde hem ook aan Erik. Het komt misschien als een verrassing, maar daar issie weer: een samenvatting van de laatste basketbalwedstrijd. Maar, ook wel voor zijn gezin of eten. Het zou alleen wel lief zijn als we hem ’s nachts niet storen. Hij heeft al niet veel vrije tijd, en als hij die heeft besteed hij deze bij voorkeur aan schrijven of – daar heb je ‘m weer – basketbal.

 

Wil je van jouw organisatie de beste versie maken? Wacht dan niet en neem contact op met Erik. Hij komt graag met je kletsen. En heus niet alleen over basketbal. 

Meer weten over Erik Janssen?