Recruitment services

Wanneer je over talent praat, praat je over mensen. Mensen met ambitie, kennis, ervaring en een doel. Hoe je deze mensen inzet, zou volgens ons niet uit moeten maken, of dit nu gaat om flex of fixed posities. Dit zie je daarom ook terug in onze werkwijze en hoe we de kandidatenmarkt benaderen.

Wij houden ons namelijk liever bezig met de balans van jouw team, waarbij we ons vastbijten in vraagstukken als: uit wat voor mensen bestaat je team, wat ontbreekt, kunnen we mensen intern in een andere positie plaatsen en waar kunnen we helpen met de ontwikkeling hiervan? Kortom: wat heb je in huis? Beschouw het als een soort inventarisatie.

Wij gaan verder dan het selecteren van profielen en dus het beoordelen van cv’s. Hoe zit het met de capaciteiten? Wij starten met een kick-off.

Heb je de kick-off gedaan?

Het bieden van oplossingen is natuurlijk afhankelijk van de behoefte, situatie en uitkomst van de kick-off, en toch willen we onze visie delen als het gaat om het aantrekken van talent. Want, ook dit is een belangrijk onderdeel van onze Total Talent Management oplossing. Werven van talent doen wij uiterst zorgvuldig en we geven iedereen dezelfde persoonlijke aandacht. Of het nu om flex of fixed personeel gaat. We krijgen er echt een kick van als we de juiste match maken tussen kandidaat en organisatie.

Als strategisch consultant bieden we jou graag verschillende oplossingen, die er uiteindelijk voor zorgen dat we de juiste match voor jou kunnen maken.

Het bieden van oplossingen is natuurlijk afhankelijk van de behoefte, situatie en uitkomst van de kick-off, en toch willen we onze visie delen als het gaat om het aantrekken van talent. Want, ook dit is een belangrijk onderdeel van onze Total Talent Management oplossing. Werven van talent doen wij uiterst zorgvuldig en we geven iedereen dezelfde persoonlijke aandacht. Of het nu om flex of vast personeel gaat. We krijgen er echt een kick van als we de juiste match maken tussen kandidaat en organisatie.

Als strategisch consultant bieden we jou graag verschillende oplossingen, die er uiteindelijk voor zorgen dat we de juiste match voor jou kunnen maken.

Kick-off

Een kick-off wat houdt dit precies in? Een van onze recruitmentconsultants neemt een kijkje in jullie keuken, om zo een duidelijke analyse te kunnen maken van de huidige situatie.

Er wordt hierbij gekeken naar het volgende:

1. Het huidige recruitmentproces en het gebruik van externe partijen hierbij;
2. De organisatiestructuur;
3. De bedrijfscultuur;
4. Huidige korte en lange termijndoelen;
5. De huidige strategie;
6. Budgetten.

Op basis van de informatie die wij hieruit verkrijgen en de informatie die voor ons beschikbaar wordt gesteld schrijven wij een advies over de aan te nemen recruitmentstrategie of de acties die nodig zijn om de gestelde doelen te behalen. Deze analyse zal dienen als vertrekpunt voor de overige dienstverlening vanuit YOUSEEQ. Op basis van deze analyse kunnen wij een concreet advies geven over de in te zetten diensten en/of producten om zowel op korte als lange termijn de jouw hulpvraag op te lossen.

Interim recruiter

Ervaar je een piek in de vacatures, is er sprake van (tijdelijke) onderbezetting of is er een gemis aan competenties? Dan kunnen we je met een interim recruiter uit de brand helpen. Wij “lenen” graag onze medewerkers uit aan jouw organisatie. Als je maar wel belooft ze weer terug te geven aan ons!

YOUSEEQ biedt organisaties tijdelijke ondersteuning op het gebied van corporate recruitment. Onze consultants zijn breed inzetbaar, zowel op operationeel als tactisch en strategisch gebied.

Door de jaren heen hebben we diverse, ervaren consultants in huis gehaald met brede kennis van zowel interne als externe recruitment processen binnen verschillende typen organisaties. Klinkt best goed toch?

Recruitment Process Outsourcing

Het is gedaan met het ‘post & pray-tijdperk’. Een vacature posten en rustig afwachten tot de sollicitanten binnen komen stromen is er niet meer bij. Dat weten we allemaal. Er komt veel meer bij kijken als het gaat om het aantrekken van talent. Dedicated sourcing, een sterk employer brand, een goed onboardingstraject en zelfs een referral regeling worden steeds belangrijker in de wereld van recruitment.

Heb je zelf niet de kennis en/of capaciteit om dit zelf te organiseren? Of heb je simpelweg de ambitie niet om recruitment structureel en op een bepaalde schaal op te tuigen? Geen man over boord. Dan is RPO ’the way to go’, ook wel Recruitment Process Outsourcing genoemd.

Recruitment On Demand

Staat je recruitmentproces, daalt het aantal openstaande vacatures en heb je een kick-ass onboarding klaarstaan voor nieuwe collega’s? Mooi. Kom je er dan achter dat je wellicht toch nog wat hulp kunt gebruiken bij die ene lastige vacature of wellicht met een gave campagne om jouw organisatie in de schijnwerpers te zetten? Dan hebben we nóg een oplossing voor je, namelijk Recruitment On Demand (ROD). Je bepaalt zelf hoeveel uur je inkoopt, waar deze uren precies aan worden besteed en wanneer je deze uren wil inzetten. Zo kun je heel makkelijk op- en afschalen naar mate de druk hoger of lager wordt. Wel zo makkelijk.

Werving & detachering

Toch spannend of iemand wel écht bij je past? Wil je het liever even aftasten en het via ons laten lopen middels een detacheringsconstructie? Geen punt! Dat kan. En eenmaal gestart? Ook dan onderhouden we het contact met jullie als klant maar ook met jullie nieuwe collega. Onze fieldmanagers zorgen ervoor dat we op de hoogte blijven van de voortgang, tot het moment dat hij of zij vast in dienst komt. Kortom: we laten je pas los als je ons écht niet meer nodig hebt. Erewoord!

Daarnaast werken we nauw samen met onze marketingafdeling, die een doelgerichte wervingscampagne kan creëren om de juiste mensen aan te trekken. Denk hierbij ook aan employer branding. En tot slot hebben onze dedicated sourcers de meest uitgebreide tools tot hun beschikking waarmee de juiste kandidaten gevonden en benaderd kunnen worden. We hebben voor ieder vraagstuk een passende oplossing.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt, heb je vragen of wil je gewoon eens langskomen? Mag allemaal. Leuk zelfs! Neem contact op met Joey de Bruijn via jdebruijn@youseeq.nl of bel naar 088-999 3999.

Meer weten over employer branding? Klik dan hier.

DISC-training

Hebben we alle informatie verzameld en hebben jullie ook nog eens informatie voor ons beschikbaar gesteld die nog meer inzichten geven in jullie situatie? Fantastisch. Dan gaan wij aan de slag met een op maat gemaakt advies. Hierin gaan we je adviseren over de recruitmentstrategie en/of de acties die nodig zijn om de beoogde doelstellingen te halen. Op basis van deze analyse kunnen wij een concreet advies geven over de in te zetten diensten en/of producten om zowel op korte als lange termijn jouw hulpvraag op te lossen.

Is er behoefte aan meer inzicht over de capaciteiten in je team? Dan hebben we echt iets heel tofs wat we jou en je team kunnen bieden, namelijk een DISC-training door onze eigen gecertificeerde trainers (hoe kon het ook anders?).

Het DISC-model brengt iemands communicatiestijl(en), gedragskenmerken, sterke kanten en ontwikkelpunten in kaart. DISC vergroot de kennis over gedrag, helpt communicatieconflicten op te lossen en te voorkomen, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

Door DISC ben je in staat anderen effectiever te beïnvloeden, begrijp je elkaar beter, ga je prettiger samenwerken en kom je tot een veel beter resultaat. Hierdoor kun je gericht zoeken naar personeel met bepaalde gedrags- en/of communicatiestijlen of kom je wellicht wel tot de conclusie dat je de gezochte talenten gewoon zelf in huis hebt.

Het fijne? Wij kunnen jou en je dream team dit leren, waarmee we je handvatten voor het leven geven.

Meer weten over Recruitment services?

Neem contact op met één van onze professionals.

Claudia Mascuñan Reinders

Business development consultant
cmascunan@youseeq.nl+31 6 49666204