scroll down
Youseeq

Waarom het VMS van YOUSEEQ niet alleen maar automatisering is, maar vooral maatwerk.

27 Jul 2021

Waar we in de vorige blog de ervaringen deelden van onze VMS-gebruikers en de risico’s bespraken omtrent het inhuurproces, gaan we met deze blog in op de toekomstplannen van en met het VMS, of medewerkers zich zorgen moeten maken met de komst van automatisering, het leveren van maatwerk en wat er overblijft wat betreft de dienstverlening van YOUSEEQ wanneer er een eindstreep komt onder het eindproduct VMS. Zo, dat is een hele mond vol. Maar, minimaal zo interessant. En zoals jullie weten is dit de laatste blog van de driedelige blogreeks. Dus, natuurlijk bewaarden we het beste voor het laatste! Veel plezier met het lezen van de blog.

VMS vs de dienstverlening van YOUSEEQ

‘’In een snel veranderende wereld heb je als YOUSEEQ natuurlijk ook te maken met veranderingen van de markt, de techniek en wensen van een opdrachtgever. Hoe is het product VMS en de dienstverlening mee geëvalueerd?’’

De markt verandert en daarmee ook de wensen binnen een systeem. Hier hebben we in de evolutie van ons product een topprioriteit van gemaakt. Wat je veel ziet bij concullega’s, is dat er een standaardproduct is gemaakt, die de risico’s ook wel managet, maar dat het een star product is (een hoog marktaandeel in een groeimarkt). Zie het alsof je tegen een logge machine praat. Wil je als klant of gebruiker net even iets anders dan, is dat met wat het standaardproduct biedt, niet mogelijk en loop je snel tegen een muur aan. Wij wilden juist een flexibel systeem wat aan te passen is op de behoefte van iedere klant tot op gebruikersniveau.

Daarnaast zijn er ook ontzettend veel zelfstandigen bijgekomen op de arbeidsmarkt en ook daar moet je dus op inspelen. Deze zelfstandigen kloppen regelmatig bij ons aan met hulpvragen. Denk hierbij aan vragen over hun opdrachten, contracten, administratie en wet- en regelgeving. Juist daar zijn wij van, dus wij kunnen anderen hier dus echt mee van dienst zijn en dit kost echt niet gelijk geld. Veel concullega’s hanteren een consultancytarief. Hierdoor denkt men snel dat er een prijskaartje hangt bij het bieden van hulp. En dat is bij ons niet het geval. Zo word ik regelmatig gebeld met inhoudelijke contractvraagstukken en dan help ik ze maar al te graag zodat ze weer vooruit kunnen. Hulp bieden bij vragen als: ‘’Hoe ga je om met alle stappen in je ketenproces?’’, ‘’Waar kan ik die efficiency slag maken?’’, zijn onderdeel van een stukje serviceverlening. Ik ben van mening dat kennisdeling daarbij hoort.

‘’Als je een streep zou zetten onder het eindproduct VMS, wat blijft er dan over van de dienstverlening vanuit YOUSEEQ op dit gebied?’’

Zonder het eindproduct VMS zijn we ook direct een paar stappen terug in de tijd. Wat we hebben gedaan is, goed kijken naar de markt, weten wat er speelt, daarop anticiperen en zo je klanten kunnen helpen. De digitalisering is het uiteindelijke product. Maar, een systeem kan echt niet alles oplossen. Een vervolg is wat een systeem niet oplost. Dit lossen de mensen van YOUSEEQ op, want we hebben intern de kennis en ‘know how’ in huis. Met deze kennis gaan we het gesprek aan met de klant.

Er is namelijk wel genoeg te vinden in de markt op het gebied van VMS-oplossingen, maar het is allemaal geen maatwerk. Producten waar geen variabelen in meegenomen kunnen worden, resulteren in dat een product geen flexibiliteit bezit. De flexibiliteit die we willen bieden, als we met een klant aan tafel zitten, hebben we ook toegepast in ons VMS. Voordat je het hebt over een product gaan we met de klant in gesprek waar nu precies de behoefte ligt. Daarnaast zit een belangrijk onderdeel van de dienstverlening ook in de wijze waarop je een oplossing aanbiedt. Zo bieden we de mogelijkheid om een klant al lerend gebruik te maken van het systeem en uitsluitend oplossingen en mogelijkheden aan te bieden die waarde toevoegen. Op deze wijze groeit de klant mee met een product. Daarbij geven wij de ondersteuning waar nodig en kunnen we ze op het gewenste niveau helpen.

Automatisering

|“Er is juist heel veel mogelijk om met hetzelfde aantal mensen ander, relevanter, werk te doen.”

‘’Moet ik als medewerker van een bedrijf dan niet vrezen dat ik door al die automatisering word weggesaneerd?’’

Het is juist zo, dat wanneer je niet automatiseert, je medewerkers blijven hangen op het niveau van het oldfashion scannen van formulieren en uploaden in een digitaal archief. Hoe meer relevante data er in het systeem komt, des te meer positieve gevolgen het heeft voor de klant. Het kan een groeipotentie zijn voor de organisatie, maar zeker ook voor de medewerkers. En ja, natuurlijk zullen bedrijven ook willen digitaliseren om met minder mensen hetzelfde werk te kunnen doen, maar er is juist heel veel mogelijk om met hetzelfde aantal mensen ander, relevanter, werk te doen.

Maatwerk

''Het is dus ook nodig om een stukje maatwerk te kunnen doen en transparantie te kunnen bieden?''

Maatwerk is wel écht de kern. Juist hieruit is de behoefte ontstaan, om met deze tooling te komen en was de tooling al beschikbaar op deze manier, dan waren we er ook nooit aan begonnen. We zijn zelf gaan ontwikkelen, omdat we gezien hebben wat er fout gaat en wat er beter kan. We zijn op de stoel van de klant en de zzp’er gaan zitten. Hierbij hebben we gekeken waar zij zoal tegenaan kunnen lopen.  Zo beoordelen we de keten en staan we vooral achter het ‘waarom’ achter een leverancier, met als doel de gehele keten zo inzichtelijk mogelijk te maken voor de klant. Op deze manier weten we echt wat de toegevoegde waarde is voor de leverancier en draait het niet alleen om de marge van de levering.

De transparantie in het systeem zit volledig in de omgeving die wij creëren. Zo kan de klant 24/7 alle dossiers en contracten inzien. Dit geldt ook voor de contracten die YOUSEEQ heeft met een derde partij. Hier zijn we heel transparant in. Het is namelijk zo, dat wanneer je geen maatwerk en transparantie biedt, een klant vaak zelf ook nog ‘workarounds’ gaat maken, dus andere manieren zoeken en processtappen maken om het systeem heen, zodat er voor hen toch een manier is om er mee te werken. Toen dachten wij: ‘’Dit gaan we anders doen!’’

|‘’Elke dag wordt het systeem mooier.’’

Doorontwikkeling

''Hoe ga je om met de doorontwikkeling van het systeem en wat mogen we nog verwachten?''

Elke dag wordt het systeem mooier. Ons systeem is voorzien van een workflow, een soort ‘automator’, die checkt wanneer bijvoorbeeld een verlenging van een contract noodzakelijk is. Op basis van de data die in het systeem is ingegeven, genereert het systeem automatisch een overeenkomst of een verlenging. Dit is maar één van de functionaliteiten om de klant volledig te ontzorgen.

We blijven altijd intensief contact houden met onze klanten, waardoor we een lijst hebben kunnen maken van ‘nice to haves’. Het belang van het compliant zijn, de mate waarop het systeem te integreren is met anderen systemen, is hierin een zeer belangrijke factor. In een omgeving waar veel applicaties of tooling draait en er sprake is van een breed applicatielandschap, dan heeft de klant behoefte aan het geconsolideerd houden van een applicatielandschap. Hierdoor behoud je de omgeving centraal en beheersbaar. Of, beter gezegd: er is meer om te bedienen met minder applicaties of tooling.

Maar, let wel: een dergelijk applicatielandschap gooi je niet zomaar om en zeker niet als er meerdere stakeholders in het veld zitten. Door data te integreren in het VMS ontstaat er een centraal beheersbare omgeving. Al helemaal wanneer dit gecombineerd wordt met het ATS van YOUSEEQ. Dan is het echt benaderbaar voor de klant vanuit één centraal beheerportaal. Daarbij zorgt het voor een managementomgeving voor zowel de vaste- als flexibele uitnutting, een geïntegreerd Total Talent Management systeem (TTM). De koppeling met decentrale bronsystemen met onze omgeving kan aan de achterzijde (backend) worden verzorgd. De consolidatie van data naar het VMS resulteert in een betere integrale informatievoorziening.

| ''Als je als klant jarenlang informatie hebt opgeslagen in verschillende systemen en er komt een nieuw systeem op de markt die dit alles kan vervangen, komt er vaak een begrijpelijke ‘zucht’ van de klant.''

 

 

''Je kunt wel stellen dat wij de toekomst van het VMS rooskleurig inzien.''

   

Toekomst VMS

''Hoe zie je de toekomst van het VMS voor je?''

Kijk, uiteindelijk zou je een schild willen bouwen om alle systemen heen die alle klanten gebruiken. Dan vorm je een ‘knowledge tank’ als het ware. Een megadatabase waarbinnen je informatie aan elkaar knoopt. De mogelijkheden en oplossingen die dit zou kunnen meebrengen zijn gigantisch. Dat is echt next level.

Een voorselectie hierop, is het integreerbaar zijn van zowel onze flex- (VMS) als onze fixed oplossing (ATS) tot 1 tool. Een omgeving welke leert van data en geïntegreerde formules. Een omgeving dat automatisch een berekening kan maken van een flex-tarief op basis van de interne verloning voor het desbetreffende profiel. Binnen deze omgeving kunnen er zelfs wijzigingen plaatsvinden. Denk aan wet-en regelgevingswijzigingen en voor wijzingen bij de klant op basis van bijvoorbeeld missie en visie tot aan risico mitigerende maatregelen. Het systeem is er zo op ingericht dat het de klant volledig kan ontzorgen en innoveren. De lancering van dit systeem, als geïntegreerd Total Talent Management oplossing zit in de pijplijn.

Als je als klant jarenlang informatie hebt opgeslagen in verschillende systemen en er komt een nieuw systeem op de markt die dit alles kan vervangen, komt er vaak een begrijpelijke ‘zucht’ van de klant met de vraag hoe dit allemaal kan worden geïmmigreerd. Het is dan natuurlijk heel fijn dat we hier dus ook een oplossing voor hebben.  Voor nu hebben we een programmeertaal gebruikt die toekomstbestendig is voor de komende 10 jaar.

De doorontwikkeling van ons VMS werkt eigenlijk als een soort waterval, waarbij je continu met die klant werkt naar een ideaal toekomstbeeld! Je kunt wel stellen dat wij de toekomst van het VMS rooskleurig inzien.

Dit was het dan. De driedelige blogreeks waarin we Helga van der Steen (medebedenker van het VMS) mochten interviewen over het VMS. Wij vonden dit enorm leuk om te doen. Mocht je nou vragen hebben, suggesties, you name it.. Wacht hier niet te lang mee en stel ze vooral. Ben je nieuwsgierig en zou je graag een (vrijblijvende) demo willen? Dat kan natuurlijk ook. Neem in beide gevallen contact met Helga op.

Uiteraard blijft het niet alleen bij een blogreeks. De komende tijd zul je nog veel meer van ons horen en zien wat betreft het YOUSEEQ-VMS. Zo kunnen we je alvast verklappen dat het VMS van YOUSEEQ onderdeel gaat worden van het Total Talent Management systeem van YOUSEEQ. En daar hoort natuurlijk een passende naam bij, maar die verklappen we voorlopig nog niet.Voor meer updates, informatie, et cetera over het VMS vind je op social mediakanalen. Blijf ons vooral in de gaten houden.

Meet Helga

Waar Helga van der Steen binnenkomt, ontstaat beweging. Punt. Helga is een energieke, creatieve en tevens strategische geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Met haar toekomstgerichte visie en focus op duurzame groei denkt ze als innovatiemanager, bestuurder en medeoprichter van YOUSEEQ buiten de kaders. Het VMS is hier mede het bewijs van.

Waar ze ooit begon als Manufacturing & Service Engineer bij ASML is ze inmiddels uitgegroeid tot een Internationaal Programmamanager voor grote en complexe reorganisaties. Ze heeft een uitstekende en unieke kijk op herontwikkeling van visie en strategie, het beheersen van risico’s en het komen tot nieuwe proposities. En onthoudt de naam Helga van der Steen ook bij vragen voor ondersteuning en/of advies bij allerlei HR-vraagstukken. Zowel omtrent het gebruik van externe expertise, als het vinden en aantrekken van de juiste medewerkers. Met meer dan 20 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van fusies en programma-, project- en (re)organisatiemanagement, kunnen we je nog veel meer over haar vertellen.

Maar onze tip, ze is nog veel leuker in het echt. Dus wil je nog meer van haar weten, wat wij goed kunnen begrijpen of heb je vragen n.a.v. het lezen van deze blog?

Neem contact met haar op:

M+31(0)6 5151 9289

hvandersteen@youseeq.nl

https://www.linkedin.com/in/helgavandersteen/

 

   Youseeq nieuws

Doorbreek het salaristaboe in vacatureteksten

18 May 2022

‘Marktconform’', CAO conform’...

Je werk vergeten tijdens je vakantie is een must om tot rust te komen

12 May 2022

Zonder afschakelen kan je brein niet optimaal...

Het is eindelijk een serieus thema: Total talent management.

9 May 2022

Er wordt al jaren over gepraat, maar nu krijgt het...

Overweeg je een proactieve contractbenadering? Download gratis onze one-pager en ontdek de voordelen!

25 Apr 2022

Bevind jij je momenteel in de oriënterende...

Gun jezelf éérlijke employer branding; 5 praktische tips

13 Apr 2022

Gestreden voor budget op employer branding en arbeidsmarktcommunicatie,...

Niet lullen maar poetsen

4 Apr 2022

Dat kandidaten moeilijk te vinden zijn hoeven we...

De vraag naar IT-profielen: een verloren zaak of denken in mogelijkheden?

30 Mar 2022

De vraag naar IT’ers groeit met de dag. Maar,...

HR-tooling. Dit is waarom jij Olli in je organisatie wil!

17 Mar 2022

Experts zijn het er allemaal over eens: de schaarste...

Je hiring proces inclusiever maken? Hier lees je hoe!

14 Mar 2022

Als recruiter zijnde hebben we het vaak over diversiteit...

Volg gewoon je gevoel

10 Mar 2022

Je vader, broer, oom, ze werken allemaal in de...

Het leven van een ZZP’er: altijd vrijheid blijheid of romantiseren we het teveel?

23 Feb 2022

We vroegen het één van onze...

Soft skills, de sleutel tot succes in de werkomgeving?

9 Feb 2022

Tegenwoordig is er voor veel verschillende...

Ontbijtsessie: Breakfast at YOUSEEQ: omdenken op een te krappe arbeidsmarkt

2 Feb 2022

Aanwezig: Fontys, Medux en SD Worx Partners:...

Woorden zoals ‘geestelijke gezondheid’ en ‘veerkracht’ zijn niet langer alleen maar ‘’trendy’’ woorden in 2022, ze zijn noodzakelijk.

29 Nov 2021

Mentale gezondheid van werknemers heeft...

Hoe reëel is het om nog steeds te denken dat jongeren geen corona kunnen krijgen? Niet. Lees het interview met Irene: ‘’ik weet niet of ik ooit nog de oude word’’.

28 Sep 2021

Wie er nog steeds van overtuigd is dat je geen...

Waarom one-size-fits-all ongezond en niet vol te houden is

8 Sep 2021

Een steeds grotere meerderheid snakt naar een inclusieve,...

Kletsen over een burn-out. Waarom ook niet? ‘’Na 3 (!) maanden mocht ik weer een keer naar kantoor komen, maar alleen voor een kop koffie.’’

24 Aug 2021

Over een burn-out mag wel wat meer gepraat worden,...

Introvert, contactgestoord, loners : de eeuwige stigmatisering rondom computerfuncties. Wanneer houdt het op?

13 Aug 2021

Introvert, contactgestoord, ‘loners’...

Waarom het VMS van YOUSEEQ niet alleen maar automatisering is, maar vooral maatwerk.

27 Jul 2021

Waar we in de vorige blog de ervaringen deelden...

Mijn long COVID verhaal: ‘’Hoe mijn leven totaal is omgeslagen na mijn positieve coronatest’’.

20 Jul 2021

Leven als twintiger. Je wordt heen en weer geslingerd...

Aankondiging: We have a dream

16 Jul 2021

De wachtlijsten bij de GGZ voor mensen met burn-out/burn-outklachten...

Het YOUSEEQ VMS: ‘’Gewoon, inloggen in een wondere wereld waar alles in gebeurd!”

8 Jul 2021

In het eerste deel ‘’Vendor Management:...

Kletsen over software development

6 Jul 2021

Even aan de expert vragen… Mikan...

Vendor Management; dit is alles wat je wilde weten en meer

21 Jun 2021

Vaak worden Vendor Management en het minimaliseren...

Hire for attitude de uitkomst of onbegonnen werk?

10 Jun 2021

Zo schreven we de vorige keer over ‘de-perfecte-kandidaat-bestaat-niet’...

Wanneer worden we nou eens écht wakker? Stop nog toch eens met het zoeken naar de perfecte kandidaat.

4 May 2021

We weten allemaal dat de perfecte kandidaat bestaat...

Stel deze 10 vragen en je vindt wat je zoekt: het juiste profiel

7 Apr 2021

Ze komen en gaan: medewerkers. Of dit in een tijdsbestek...

Wat is dan toch de verschillen tussen contractmanagement en contractbeheer? Wij leggen je het eenvoudig uit!

24 Mar 2021

Bij YOUSEEQ hebben we opgemerkt dat er veel vragen...

Solliciteren met wc-rollen, valse paspoorten of een we-hebben-u-gemist-briefje van PostNL, creatief solliciteren doe je zo!

11 Mar 2021

Je ontvangt wellicht dagelijks cv’s van potentiële...

Doei stoffige kaartenbakken en Excel bestanden, welkom Recruitment software!

24 Feb 2021

Want geloof ons, deze is onmisbaar voor iedere...

Inclusieve vacatureteksten noodzakelijk of overbodig?

16 Feb 2021

Diversiteit is nog niet bij ieder bedrijf een prioriteit...

Zeg maar gedag tegen je saaie arbeidscontracten

9 Feb 2021

Het tekenen van een contract bij die ene werkgever...

Solliciteer je einde van de dag? Dan bestaat de kans dat je sneller gediscrimineerd wordt.

26 Jan 2021

Diversiteit, het staat op steeds meer agenda’s...

Download nu onze gloednieuwe hand-out!

21 Jan 2021

Eindelijk, weer een ‘’blog’’!...

Stop maar met zoeken: de perfecte kandidaat bestaat niet. focus je in 2021 op ‘hidden talent’.

30 Dec 2020

Het lijkt in ons systeem te zitten, onze zoektocht...

Levenslessen in coronatijd

24 Dec 2020

Sinds half maart gaat er geen uur voorbij of je...

Bindingsangst of wedding material?

15 Dec 2020

Heb je als werkgever last van zakelijke bindingsangst...

Thuiswerken heeft invloed op ons werkgeluk

9 Dec 2020

Rollend vanuit je bed achter de computer kruipen,...

Een sterke motivatiebrief, zo schrijf je die!

4 Dec 2020

Het schrijven van een goede motivatiebrief. Het...

Werkloos in 2020/2021, een taboe of wordt het steeds meer ‘’geaccepteerd’’?

1 Dec 2020

Vorig jaar januari schreef Werf-en een artikel...

Sollicitatietips to-go!

26 Nov 2020

Sollicitatietips, je wordt ermee overspoeld door...

Het geheim van de gunfactor: iets van deze tijd of achterhaald?

17 Nov 2020

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. En in deze...

Even voorstellen: Aniek Smeets

24 Sep 2020

Aniek is nu twee jaar aan de slag als Interim Corporate...

Even voorstellen: Kelly Roskam

4 Sep 2020

Kelly is vorige maand (zomer 2020) van start gegaan...

Even voorstellen: Joey de Bruijn

28 Jul 2020

Joey is als Corporate Recruiter werkzaam voor...

Even voorstellen: Edwin Welner

10 Jul 2020

Edwin is één van de oprichters van Youseeq,...

Even voorstellen: Imke Vis

4 Jun 2020

Imke is sinds augustus 2019 bij Youseeq gestart. In...

Even voorstellen: Rachel Korthals

2 Jun 2020

Blog Sinds november 2019 is Rachel...

Even voorstellen: Helga van der Steen

13 May 2020

Helga is één van de oprichters van Youseeq....

Persbericht YOUSEEQ

24 Jan 2020

We Find Talent en YouzQ gaan samen verder en...

YouzQ en We Find Talent: samen verder

1 Jan 2020

YOUSEEQ is een nieuwe krachtenbundeling van YouzQ en...

 

Nieuws over ons én ons vakgebied

Een nieuw cao voor het onderwijs? Grote reorganisaties bij de Nederlandse banken? Of misschien wel een nieuwe collega bij YOUSEEQ? Wij werken innovatief en willen altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en gebeurtenissen. Zo blijven we relevant voor onze klanten.

En omdat YOUSEEQ een transparante organisatie is, delen we zelf ook regelmatig nieuws. Zo krijgen klanten een nóg beter beeld van wie we zijn en wat we doen.

Nieuws Feed

top

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer anoniem te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".