scroll down
Youseeq

Kletsen over software development

6 Jul 2021

Even aan de expert vragen…

Mikan Huppertz, Founder & Chief Technology Officer bij Mikoon Webservices, ruilde na zijn studie Business Information Systems aan de Universiteit in Amsterdam en wat jaren werken de stad Amsterdam in voor Limburg, waar hij geboren en getogen is. Zonder enkel gevoel van spijt (wat betreft het verlaten van de stad..), heeft hij een gelukkig bestaan met zijn vrouw, dochter (4 jaar) en zoon (1 jaar). Mikan heeft meer dan 20 jaar, waarvan 10 jaar met YOUSEEQ, ervaring met software ontwikkeling. Zijn expertise- en kennisgebied is veelomvattend; van de software architectuur, het ontwikkelen van frameworks, werken met Open Source software en de implementatie van koppelingen met externe diensten. Hij weet er dus wel het een en ander van. 

‘’IT’ers, dus ook software ontwikkelaars, zitten alleen maar achter een beeldscherm..’’ is het beeld wat mensen ervan hebben. Heel eerlijk, dat achter een schermpje zitten is bij recruiters, SEO/SEA specialisten, Data-analisten niet veel anders, toch? En toch wordt dit als iets negatiefs beschouwd bij IT’ers. Ja, als je als software developer werkt zit je vaak achter een computer, maar dat is logisch. De computer heb je nodig voor je werk. Je kunt geen code schrijven zonder computer. Maar het is heus niet zo dat je alleen maar achter je beeldscherm zit. ‘’Als team brainstormen we regelmatig, om bijvoorbeeld te bepalen wat voor additionele (nieuwe) functionaliteiten we nog toe moeten voegen en/of moeten ontwikkelen. Ook zijn we continu bezig met het bedenken en vinden van betere oplossingen die we doorvertalen naar het desbetreffende product.’’

Voor buitenstaanders lijkt het droge kost, maar is dit ook zo?

Dit lijkt misschien zo, maar technische koppelingen maken tussen systemen heeft veel interessante uitdagingen. Je krijgt te maken met koppelingen naar publieke systemen, zoals in een werken-bij site, waarin je rechtstreeks kan solliciteren, waarbij de aangeleverde data weer terug in het systeem komt. Maar ook de beveiligingsaspecten van deze systemen, encryptie, cloud-systemen, het genereren van documenten, aanleverportalen en natuurlijk API’s (een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren). Eigenlijk alle facetten waar je mee te maken kan krijgen als developer zitten in de rol verwerkt.

| “Qua omgeving lijkt een HR-omgeving vanuit de buitenwereld minder sexy, totdat je er middenin zit.

Jij werkt als software expert bij YOUSEEQ, oftewel in een HR en recruitment omgeving. Is dit een branche waar developers graag werken?

“Qua omgeving lijkt een HR-omgeving vanuit de buitenwereld minder sexy, totdat je er middenin zit. Dan kom je er al snel achter dat HR en de connectie met marketing en het online gedeelte zeer veel omvattend en dynamisch is. Het is een combinatie van systemen, techniek en innovatie. Niet het kleinschalige, geen micro programmeren, maar werken aan het grote geheel. Het is full stack development waar je mee bezig bent. Verdiepen en verbreden tegelijk. Daarnaast is YOUSEEQ zelf een platte organisatie, waar geen gelaagdheid is. Je hebt geen managementlaag die je moet overtuigen om een verandering of verbetering in gang te zetten. Vrijheid van handelen, autonomie en vooral zelf kunnen ondernemen zijn voor mij cruciaal om mijn werk goed te kunnen doen. Die omgeving is al gefaciliteerd binnen YOUSEEQ .’’

‘’De meeste IT’ers zijn introvert en nerds’’. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat dit toch wel de meest voorkomende vooroordelen zijn omtrent IT’ers. Klopt dit beeld?

Het zijn verschillende type mensen met verschillende interesses en achtergronden. Het is dus best wel divers. IT’ers vinden computers interessant en willen begrijpen wat daar achter zit en daarvoor moet je misschien wel een beetje ‘nerd’ zijn. ‘’Echter ben ik de Lead Developer en trek ik de kar. Van de technische aspecten bekijk ik wat er wel of niet wordt ontwikkeld en de prioriteiten hierin, dus de volgorde. Maar ook in de communicatie en implementatie bij klanten ben ik intensief betrokken. Ik overzie nu het gehele ontwikkeltraject binnen het project. Om de kar te trekken moet je initiatief tonen en de leiding durven te nemen. En wanneer je intensief betrokken bent bij de communicatie en implementatie, moet je communicatief vaardig zijn. Dus nee, als IT’er ben je niet per definitief introvert.’’ 

|‘’Het is geen must om hier ervaring in te hebben. Ik had tenslotte ook geen kaas gegeten van de HR en recruitmentwereld voordat ik met YOUSEEQ ging samenwerken.’’

Zo zijn wij op zoek naar jouw wederhelft, oftewel een ‘software developer’ met PHP skills. Iemand die dus samen met jou projecten bij YOUSEEQ gaat doen. Kun je vertellen waar je naar op zoek bent en wat voor projecten je met deze persoon gaat doen?

In de basis zoek ik iemand die als software ontwikkelaar een goede basis heeft binnen PHP. Het helpt dus als je al een aantal jaar PHP programmeerervaring in je rugtas meeneemt. Specifieke applicatie- en framework ervaring, databases en beveiliging… Het zijn allemaal een mooie bijvangsten maar het is zeker niet essentieel. Kwalitatief goed kunnen programmeren, juist die basis vind ik belangrijk en de overige zaken leren we je wel bij. Dit geldt overigens ook voor het HR en recruitment vak. Het is geen must om hier ervaring in te hebben. Ik had tenslotte ook geen kaas gegeten van de HR en recruitmentwereld, voordat ik met YOUSEEQ ging samenwerken.

|‘’Dat maakt de rol van deze software developer boeiend en je leervermogen wordt hiermee altijd op de proef gesteld.’’
 

Maar, what’s in it voor de PHP software developer?

Als PHP Software Developer bij YOUSEEQ krijg je de ruimte om je in de materie te verdiepen. Je draait mee in deze lopende projecten om bij te dragen met je technische kennis en ondertussen helpen we je waar nodig om je mee te nemen in de wereld en het domein van HR / Recruitment. Je ‘in het diepe gooien’ is er dan ook niet bij. Stap voor stap nemen we je mee om die groei door te maken. Doordat je al beschikt over de technische inhoud, je PHP-ervaring, kun je ook al snel aanhaken en waarde toevoegen. Dat maakt het erg dynamisch en vooral heel erg leuk. Je hulp en inbreng in onze software ontwikkeling waardeer ik dan ook zeer. Je werkt aan de applicaties en de kwaliteit ervan. Hierin kun je zelfstandig opereren en proactief meedenken om wijzigingen en verbeteringen aan te dragen. Zowel ik als het team staan ook open voor alle ideeën die er worden ingebracht. De visie van wat we hebben, waarom we het hebben en wat we er in de toekomst mee willen is er, en hierin is alle ruimte voor input. Je kunt het je eigen maken, verantwoordelijkheden naar je toe trekken. Je hebt de back-up dat ik met je meekijk om ook te kunnen beoordelen of het allemaal in het grote plaatje past.

We hebben een werkwijze en tools om hierbij te helpen. En ja, natuurlijk zijn er kaders, maar je moet vooral je ruimte pakken om te groeien! Er komt ongetwijfeld nog zoveel op ons pad, ook vanuit de klanten. Dat maakt dat 3 jaar vooruitkijken ook eigenlijk onmogelijk is. Klanten hebben in de toekomst ook vast weer andere wensen en eisen hebben. 

Dat maakt de rol van deze software developer boeiend en je leervermogen wordt hiermee altijd op de proef gesteld. Het gaat hierbij niet alleen om wat de klant technisch vraagt maar ook hoe je het gaat aanpakken. Er komt dus echt wel wat meer bij kijken. Het is de combinatie van programmeren, innovatief en conceptueel meedenken, en het managen van een project.

En aan wat voor projecten moet hij/zij concreet denken?

We hebben een roadmap klaarliggen voor de software voor de wat kortere en de langere termijn. Dit geeft een overzicht van de functionaliteiten en koppelingen: waar deze waar en wanneer toegevoegd moeten worden bijvoorbeeld. Daarnaast houden we regelmatig brainstormsessies om te kijken en bepalen welke (nieuwe) additionele functionaliteiten interessant zijn om te ontwikkelen. We zijn dus intern met verbeteringen van de bestaande functionaliteit aan de slag en daarnaast kijken we uit naar de horizon voor grotere aanpassingen van de ‘fabriek’. We zijn continue bezig met het bedenken en vinden van betere oplossingen die we doorvertalen naar het VMS-software product. Leuk feitje, dit VMS-software product heb ik samen met YOUSEEQ ontwikkeld. Een van voorbeelden waardoor mijn werk zo leuk is! Hierbij zijn we volop bezig met beveiliging van het systeem en het daarbij borgen van dataveiligheid.

Dit is veelomvattend en direct ook de reden dat we nog een software expert nodig hebben binnen ons team met een goed basiskennis PHP. 

Het beoordelen van het kennisniveau lijkt lastig in een gesprek. Hoe toets je als PHP-software developer mijn technische kennis?

We gaan je projecten bespreken, wat je hebt gedaan en wat voor type projecten het zijn geweest. Hoe is je ervaring dan opgebouwd en hoe is je expertise in bepaalde gebieden. Voor de nieuwe software expert kijken we naar een traject, waarbij we een inschatting kunnen maken wat iemand kan en wat iemand nodig heeft. Geen assessments of zo, maar meer in de vorm van een dagje meedraaien bijvoorbeeld. We willen iemand zich namelijk ook comfortabel laten voelen in onze omgeving.

|''Ook de zogenaamde ’nerds’ houden van gezelligheid.''

Even samengevat
IT wereld saai? Nee. En bestaat die wereld alleen maar uit ‘’introverte nerds’’? Het antwoord is wederom ‘’nee’’. Sterker nog, het is een hele interessante branche waar veel innovatie en ontwikkeling plaatsvindt. Ook de zogenaamde ’nerds’ houden van gezelligheid. Al helemaal bij YOUSEEQ. Plus, wij houden van nerds! Lijkt het je leuk om als PHP-software developer aan de slag te gaan, met als groot pluspunt Mikan als je collega? Dat snappen wij helemaal, hij is erg leuk hoor. Stuur hem of ons even een e-mail! 

Stuur Mikan een mail via mhuppertz@youseeq.nl en ons via koffie@youseeq.nl.

 

Mikan in het kort

Welke 5 woorden omschrijven jou?
Ondernemend, gestructureerd, geduldig, breed georiënteerd, bourgondiër. 

Waar mogen we je voor wakker maken? 
Een vers pecannoten-broodje.

Wie of wat maakt jou vrolijk wanneer je een minder goede dag hebt en waarom?
Mijn gezin, goede koffie & gebak & de noise-cancelling functie op mijn koptelefoon.

Wat doe je graag in je vrijetijd? 
Koken/BBQ’en, uit eten, naar concerten, roadtrips en naar dierentuinen met de kids.

Hoe omschrijft je omgeving jou?
“Die dikke met het baardje”
Youseeq nieuws

Het beste uit jezelf en jouw team halen door elkaars gedrags- en communicatiepatronen te leren (her-)kennen? Zo doe je dat!

7 Jun 2022

Je hebt ze gevonden: absolute toppers die een kick...

Doorbreek het salaristaboe in vacatureteksten

18 May 2022

‘Marktconform’', CAO conform’...

Je werk vergeten tijdens je vakantie is een must om tot rust te komen

12 May 2022

Zonder afschakelen kan je brein niet optimaal...

Het is eindelijk een serieus thema: Total talent management.

9 May 2022

Er wordt al jaren over gepraat, maar nu krijgt het...

Overweeg je een proactieve contractbenadering? Download gratis onze one-pager en ontdek de voordelen!

25 Apr 2022

Bevind jij je momenteel in de oriënterende...

Gun jezelf éérlijke employer branding; 5 praktische tips

13 Apr 2022

Gestreden voor budget op employer branding en arbeidsmarktcommunicatie,...

Niet lullen maar poetsen

4 Apr 2022

Dat kandidaten moeilijk te vinden zijn hoeven we...

De vraag naar IT-profielen: een verloren zaak of denken in mogelijkheden?

30 Mar 2022

De vraag naar IT’ers groeit met de dag. Maar,...

HR-tooling. Dit is waarom jij Olli in je organisatie wil!

17 Mar 2022

Experts zijn het er allemaal over eens: de schaarste...

Je hiring proces inclusiever maken? Hier lees je hoe!

14 Mar 2022

Als recruiter zijnde hebben we het vaak over diversiteit...

Volg gewoon je gevoel

10 Mar 2022

Je vader, broer, oom, ze werken allemaal in de...

Het leven van een ZZP’er: altijd vrijheid blijheid of romantiseren we het teveel?

23 Feb 2022

We vroegen het één van onze...

Soft skills, de sleutel tot succes in de werkomgeving?

9 Feb 2022

Tegenwoordig is er voor veel verschillende...

Ontbijtsessie: Breakfast at YOUSEEQ: omdenken op een te krappe arbeidsmarkt

2 Feb 2022

Aanwezig: Fontys, Medux en SD Worx Partners:...

Woorden zoals ‘geestelijke gezondheid’ en ‘veerkracht’ zijn niet langer alleen maar ‘’trendy’’ woorden in 2022, ze zijn noodzakelijk.

29 Nov 2021

Mentale gezondheid van werknemers heeft...

Hoe reëel is het om nog steeds te denken dat jongeren geen corona kunnen krijgen? Niet. Lees het interview met Irene: ‘’ik weet niet of ik ooit nog de oude word’’.

28 Sep 2021

Wie er nog steeds van overtuigd is dat je geen...

Waarom one-size-fits-all ongezond en niet vol te houden is

8 Sep 2021

Een steeds grotere meerderheid snakt naar een inclusieve,...

Kletsen over een burn-out. Waarom ook niet? ‘’Na 3 (!) maanden mocht ik weer een keer naar kantoor komen, maar alleen voor een kop koffie.’’

24 Aug 2021

Over een burn-out mag wel wat meer gepraat worden,...

Introvert, contactgestoord, loners : de eeuwige stigmatisering rondom computerfuncties. Wanneer houdt het op?

13 Aug 2021

Introvert, contactgestoord, ‘loners’...

Waarom het VMS van YOUSEEQ niet alleen maar automatisering is, maar vooral maatwerk.

27 Jul 2021

Waar we in de vorige blog de ervaringen deelden...

Mijn long COVID verhaal: ‘’Hoe mijn leven totaal is omgeslagen na mijn positieve coronatest’’.

20 Jul 2021

Leven als twintiger. Je wordt heen en weer geslingerd...

Aankondiging: We have a dream

16 Jul 2021

De wachtlijsten bij de GGZ voor mensen met burn-out/burn-outklachten...

Het YOUSEEQ VMS: ‘’Gewoon, inloggen in een wondere wereld waar alles in gebeurd!”

8 Jul 2021

In het eerste deel ‘’Vendor Management:...

Kletsen over software development

6 Jul 2021

Even aan de expert vragen… Mikan...

Vendor Management; dit is alles wat je wilde weten en meer

21 Jun 2021

Vaak worden Vendor Management en het minimaliseren...

Hire for attitude de uitkomst of onbegonnen werk?

10 Jun 2021

Zo schreven we de vorige keer over ‘de-perfecte-kandidaat-bestaat-niet’...

Wanneer worden we nou eens écht wakker? Stop nog toch eens met het zoeken naar de perfecte kandidaat.

4 May 2021

We weten allemaal dat de perfecte kandidaat bestaat...

Stel deze 10 vragen en je vindt wat je zoekt: het juiste profiel

7 Apr 2021

Ze komen en gaan: medewerkers. Of dit in een tijdsbestek...

Wat is dan toch de verschillen tussen contractmanagement en contractbeheer? Wij leggen je het eenvoudig uit!

24 Mar 2021

Bij YOUSEEQ hebben we opgemerkt dat er veel vragen...

Solliciteren met wc-rollen, valse paspoorten of een we-hebben-u-gemist-briefje van PostNL, creatief solliciteren doe je zo!

11 Mar 2021

Je ontvangt wellicht dagelijks cv’s van potentiële...

Doei stoffige kaartenbakken en Excel bestanden, welkom Recruitment software!

24 Feb 2021

Want geloof ons, deze is onmisbaar voor iedere...

Inclusieve vacatureteksten noodzakelijk of overbodig?

16 Feb 2021

Diversiteit is nog niet bij ieder bedrijf een prioriteit...

Zeg maar gedag tegen je saaie arbeidscontracten

9 Feb 2021

Het tekenen van een contract bij die ene werkgever...

Solliciteer je einde van de dag? Dan bestaat de kans dat je sneller gediscrimineerd wordt.

26 Jan 2021

Diversiteit, het staat op steeds meer agenda’s...

Download nu onze gloednieuwe hand-out!

21 Jan 2021

Eindelijk, weer een ‘’blog’’!...

Stop maar met zoeken: de perfecte kandidaat bestaat niet. focus je in 2021 op ‘hidden talent’.

30 Dec 2020

Het lijkt in ons systeem te zitten, onze zoektocht...

Levenslessen in coronatijd

24 Dec 2020

Sinds half maart gaat er geen uur voorbij of je...

Bindingsangst of wedding material?

15 Dec 2020

Heb je als werkgever last van zakelijke bindingsangst...

Thuiswerken heeft invloed op ons werkgeluk

9 Dec 2020

Rollend vanuit je bed achter de computer kruipen,...

Een sterke motivatiebrief, zo schrijf je die!

4 Dec 2020

Het schrijven van een goede motivatiebrief. Het...

Werkloos in 2020/2021, een taboe of wordt het steeds meer ‘’geaccepteerd’’?

1 Dec 2020

Vorig jaar januari schreef Werf-en een artikel...

Sollicitatietips to-go!

26 Nov 2020

Sollicitatietips, je wordt ermee overspoeld door...

Het geheim van de gunfactor: iets van deze tijd of achterhaald?

17 Nov 2020

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. En in deze...

Even voorstellen: Aniek Smeets

24 Sep 2020

Aniek is nu twee jaar aan de slag als Interim Corporate...

Even voorstellen: Kelly Roskam

4 Sep 2020

Kelly is vorige maand (zomer 2020) van start gegaan...

Even voorstellen: Joey de Bruijn

28 Jul 2020

Joey is als Corporate Recruiter werkzaam voor...

Even voorstellen: Edwin Welner

10 Jul 2020

Edwin is één van de oprichters van Youseeq,...

Even voorstellen: Imke Vis

4 Jun 2020

Imke is sinds augustus 2019 bij Youseeq gestart. In...

Even voorstellen: Rachel Korthals

2 Jun 2020

Blog Sinds november 2019 is Rachel...

Even voorstellen: Helga van der Steen

13 May 2020

Helga is één van de oprichters van Youseeq....

Persbericht YOUSEEQ

24 Jan 2020

We Find Talent en YouzQ gaan samen verder en...

YouzQ en We Find Talent: samen verder

1 Jan 2020

YOUSEEQ is een nieuwe krachtenbundeling van YouzQ en...

 

Nieuws over ons én ons vakgebied

Een nieuw cao voor het onderwijs? Grote reorganisaties bij de Nederlandse banken? Of misschien wel een nieuwe collega bij YOUSEEQ? Wij werken innovatief en willen altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en gebeurtenissen. Zo blijven we relevant voor onze klanten.

En omdat YOUSEEQ een transparante organisatie is, delen we zelf ook regelmatig nieuws. Zo krijgen klanten een nóg beter beeld van wie we zijn en wat we doen.

Nieuws Feed

top

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer anoniem te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".