scroll down
Youseeq

HR-tooling. Dit is waarom jij Olli in je organisatie wil!

17 Mar 2022

Experts zijn het er allemaal over eens: de schaarste aan talent op de arbeidsmarkt is structureel. HR-systemen spelen hierin een grote rol. Maar, niet getreurd. Wij hebben de oplossing voor je; Olli. Je hebt nog geen kennis gemaakt met Olli? Dat betekent dat je echt wat mist! Lees hieronder waarom jij onze HR-tooling in jouw organisatie wil. 

Wie is Olli?
Bij YOUSEEQ hebben we het VMS en ATS geïntegreerd tot een Total Talent Management oplossing. Op de arbeidsmarkt is er een behoefte ontstaan aan een partij die een echt goed geïntegreerd recruitment beleid kan voeren voor haar klanten. Laten we daar bij YOUSEEQ nu net het antwoord voor hebben. Op basis van deze behoefte zijn we bij YOUSEEQ aan de slag gegaan om een integratie van het ATS en VMS tot één systeem te realiseren. Met deze integratie bieden we een totaaloplossing voor vast personeel (ATS) en interim-professionals (VMS). 

Even voorstellen: VMS en ATS
Klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat betekent het eigenlijk allemaal? Net als ieder ander vakgebied kent ook recruitment zo haar eigen technische termen en vakjargon. 

Applicant Tracking System 
Binnen de recruitment is het ATS een van de eerste termen die je zult tegenkomen. De afkorting ATS staat voor ‘Applicant Tracking System’. Het ATS is de recruitmentmodule voor vast personeel en ondersteunt vooral de werving en selectie bij het vinden van de perfecte match. Ook is het een specifieke software waarmee organisaties in de arbeidsbemiddeling hun werkgeversproces en hun relatie met potentieel talent en kandidaten efficiënt en effectief kunnen beheren. Het automatiseert en organiseert alle recruitmentactiviteiten van een organisatie. Denk hierbij aan het aanmaken en publiceren van vacatures, automatische uitnodigingen en afwijzingen voor kandidaten aanmaken, talent zoeken, matchen, e-mailen etc. 

Vendor Management System
Zo’n andere technische term die je misschien (nog) niets zegt, is het VMS. Met het VMS (Vendor Management System) beheren we met 1 totaaloplossing het gehele inhuurproces, van de eerste aanvraag door de manager tot het goedkeuren van een opdracht bevestiging door de leverancier. Je kunt dus concluderen dat de VMS-module niet alleen ontworpen is voor het vinden van de juiste externe medewerker, maar ook voor het managen van de leverancier die extern personeel levert (screening & dossierbeheer), voor het bijhouden van geleverde prestaties (eventueel via een import uit het tijdregistratiesysteem van de klant) en voor de facturatie (reverse billing). 

Contractmanagement
Daarnaast, heb je als organisatie te maken met een grote hoeveelheid contracten. Maar, hoe houd je daarin het overzicht? Wie houdt bij welke contracten er worden afgesloten? Hoe voorkom je overlap? Hoe weet je zeker of de afspraken nageleefd worden? Wie signaleert wanneer er een contract afloopt, zodat je deze tijdig kunt verlengen of opzeggen? Al deze vraagstukken hebben betrekking op het effectief en efficiënt beheren van contracten. Centraal, zodat de juiste personen inzicht hebben in de juiste documenten. Dit wordt ook wel contractmanagement genoemd. Het proces van contractmanagement is bij YOUSEEQ digitaal geïntegreerd in het VMS. Door middel van een geautomatiseerde workflow in het VMS behouden we het overzicht, signaleren we wanneer het contract afloopt etc. 

Total Talent Managent (Olli)
De Total Talent Management oplossing van YOUSEEQ brengt dus de inhuur van alle vaste en tijdelijke professionals samen. Dit zorgt ervoor dat het juiste talent op de juiste plek zit, ongeacht de contractvorm, en dat alle risico’s en uitdagingen inzichtelijk en onder controle zijn. Total Talent Management gaat eigenlijk over het herdefiniëren van de personeelsoplossingen, door het integreren van permanent en tijdelijk talent. Het overstijgt de grens tussen deze twee type werknemers en creëert zo een “all-inclusive” aanpak in het managen van talent.

What’s in it for you?
Aan de hand van al deze informatie over HR-tooling is het logisch dat je je afvraagt wat de voordelen zijn voor jou als bedrijf. Dat zijn er een hele hoop kunnen we je vertellen. 

Houd meerdere ballen in de lucht
Maar, dan overzichtelijk en gecontroleerd. Als HR-manager heb je nou eenmaal een uitgebreid takenpakket. Grote kans dat je het zelfs gewend bent. Of dit echt altijd goed uitpakt, is de vraag. Gelukkig biedt YOUSEEQ hiervoor handige tools en softwareoplossingen. Met de juiste tooling behoud je overzicht, bouw en beheer je talentpools en heb je een geïntegreerde aanpak voor het beheer van elk talent, flex of vast. Het biedt ook gelijk een uitkomst voor de huidige schaarste op de arbeidsmarkt. Deze vorm van digitalisering is geen trend, maar de toekomst.

Doei werkgever, hallo opdrachtgever(s)
De komst van ZZP’ers groeit en groeit. Maar, hoe garandeer je hier overzicht in te behouden? Weet je nog welke afspraken je met leveranciers hebt gemaakt? En voldoen de contracten aan de laatste wet- en regelgeving? Wil je dit écht goed regelen en het overzicht bewaren? Dan is het hebben van HR-Tooling een must. Want, daar leg je al dat bovengenoemd in vast. Het is dan ook dé tooling om Contractmanagement mee te verzorgen. Het zorgt er niet alleen voor dat je altijd up-to-date bent, maar ook dat alles voldoet aan de laatste wet- en regelgeving waardoor je goed voorbereid bent. Zo zijn er bepaalde regels opgelegd door de overheid en financiële toezichthouders. Deze moeten worden nageleefd want, doe je dit niet, zitten er flinke boetes aan verbonden. Het VMS van YOUSEEQ voldoet aan die compliance waardoor je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. 

Mis nooit meer een stap
Als kandidaat is er niks frustrerender dan genegeerd te worden na het indienen van een CV en motivatiebrief. Juist, omdat de kandidaten niet voor het oprapen liggen, is deze stap extra belangrijk. Door het nauw en gedetailleerd opvolgen van de status van je kandidaten, kun je ervan op aan dat niemand zomaar verloren geraakt in het recruitment proces. Dit kan ook nog eens geheel geautomatiseerd! De kans is hierdoor groot dat kandidaten een positief beeld zullen hebben en dit delen met hun omgeving. Je biedt een positieve candidate-experience, waarmee je talent aantrekt.

Andere voordelen die komen kijken bij onze Total Talent Management oplossing:

Olli als ecosysteem
Onze HR-tooling is zo opgezet dat we een sterke basis inrichting hebben welke aan alle andere omgevingen kan worden gekoppeld (API-koppeling), dit zodat de bestaande data die al aanwezig is, waardevol blijft. De huidige systemen van je organisatie worden dus nooit overbodig. Sterker nog, onze HR-tooling is specifiek te maken naar eigen wens. Want, niets is zo erg als een systeem aankopen dat je huidige systemen overbodig maakt. 

Het biedt de organisatie flexibiliteit
Vanuit de arbeidsmarkt is er grote behoefte aan flexibiliteit. Diezelfde flexibiliteit heeft de arbeidsmarkt ook veel diffuser gemaakt. De verschillende samenwerkingsvormen tussen werkenden en organisaties hebben geleid tot vele contractvormen tussen opdrachtnemers en opdrachtgevers. In hun behoefte hier grip te houden schakelen organisaties gespecialiseerde bemiddelingsbureaus in die zorgen voor de administratie (contractbeheer), compliance en het voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.

Het zorgt voor sterk werkgeverschap
Doordat je als organisatie met het VMS op de hoogte bent van wanneer je wat moet aanleveren creëer je ook een sterk werkgeverschap. Niet alleen doordat je up-to-date bent en daarmee deadlines haalt maar, denk bijvoorbeeld ook aan afwijzingen sturen naar kandidaten wanneer nodig. Op deze manier heb je je zaken op orde en dit zorgt voor een goede reputatie. 

Geïntegreerd recruitment beleid 
Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt is de strijd om talent groter dan ooit, daarbij kiest steeds meer van dat talent voor een carrière als freelancer. Hierdoor is het vinden van talent (zowel vast als flex) een grote uitdaging geworden. Op basis van deze behoefte heeft YOUSEEQ een integratie van het VMS en ATS systeem doorgevoerd. HR-profielen welke gebruikt worden voor de werving van vast personeel worden als referent gebruikt bij het werven van eenzelfde tijdelijk profiel. Hiermee voldoen we niet alleen aan de wetgeving Arbeidsmarkt in Balans (WAB) maar dragen we ook zorg voor het matchen van flex- en vaste profielen waardoor een “geruisloze” overgang van posities mogelijk is (compliant). 

Employer branding
Hoe sterker de employer branding, hoe aantrekkelijker het bedrijf is voor (extern) talent. Om talent te lokken, moet het bedrijf zijn (gewenste) uitstraling terug laten komen in de eigen arbeidsmarktcommunicatie. Voor vast personeel gebeurt dit al. De werken bij site, de recruitment processen en communicatie worden tegenwoordig vanuit ‘candidate experience’ gestroomlijnd, inclusief een socialmediabeleid. Voor externen loopt die ervaring en het bijbehorende wervingsproces in de praktijk echter vaak heel anders. Wat je als organisatie natuurlijk wil is diezelfde employer branding doortrekken naar flex. 

Inhuurtarieven benchmarken
De traditionele rate-cards die Inkoopafdelingen tot voor kort hanteerden, werken tegenwoordig niet meer. Daar is de arbeidsmarkt veel te fluïde voor geworden. Wat gisteren een goed tarief was, is dat vandaag wellicht niet meer. Vandaag is er veel aanbod van bepaalde expertise, morgen is er opeens een tekort. Bovendien zijn de verschillen tussen opdrachtgevers groot. Olli geeft juist inzicht in de tarieven, de tarieven in Olli zijn immers actueel en variabel.

Wat misschien wel het allerbelangrijkst is, is dat de HR-tooling van YOUSEEQ voor iedereen is. Er bestond een tijd waarin HR-tooling enkel toegankelijk leek voor grote bedrijven en recruitment bureaus. YOUSEEQ biedt HR-tooling dat ook geschikt is voor kleine en middelgrote organisaties. 

Ben je als organisatie nieuwsgierig geworden naar onze HR-tooling of ben je je aan het oriënteren en heb je interesse in een demo? Neem dan contact op met Helga van der Steen en laat ons je meenemen in de wereld van Olli! 

Wil je meer lezen over het VMS, lees dan ook eens deze blog.
Youseeq nieuws

Het beste uit jezelf en jouw team halen door elkaars gedrags- en communicatiepatronen te leren (her-)kennen? Zo doe je dat!

7 Jun 2022

Je hebt ze gevonden: absolute toppers die een kick...

Doorbreek het salaristaboe in vacatureteksten

18 May 2022

‘Marktconform’', CAO conform’...

Je werk vergeten tijdens je vakantie is een must om tot rust te komen

12 May 2022

Zonder afschakelen kan je brein niet optimaal...

Het is eindelijk een serieus thema: Total talent management.

9 May 2022

Er wordt al jaren over gepraat, maar nu krijgt het...

Overweeg je een proactieve contractbenadering? Download gratis onze one-pager en ontdek de voordelen!

25 Apr 2022

Bevind jij je momenteel in de oriënterende...

Gun jezelf éérlijke employer branding; 5 praktische tips

13 Apr 2022

Gestreden voor budget op employer branding en arbeidsmarktcommunicatie,...

Niet lullen maar poetsen

4 Apr 2022

Dat kandidaten moeilijk te vinden zijn hoeven we...

De vraag naar IT-profielen: een verloren zaak of denken in mogelijkheden?

30 Mar 2022

De vraag naar IT’ers groeit met de dag. Maar,...

HR-tooling. Dit is waarom jij Olli in je organisatie wil!

17 Mar 2022

Experts zijn het er allemaal over eens: de schaarste...

Je hiring proces inclusiever maken? Hier lees je hoe!

14 Mar 2022

Als recruiter zijnde hebben we het vaak over diversiteit...

Volg gewoon je gevoel

10 Mar 2022

Je vader, broer, oom, ze werken allemaal in de...

Het leven van een ZZP’er: altijd vrijheid blijheid of romantiseren we het teveel?

23 Feb 2022

We vroegen het één van onze...

Soft skills, de sleutel tot succes in de werkomgeving?

9 Feb 2022

Tegenwoordig is er voor veel verschillende...

Ontbijtsessie: Breakfast at YOUSEEQ: omdenken op een te krappe arbeidsmarkt

2 Feb 2022

Aanwezig: Fontys, Medux en SD Worx Partners:...

Woorden zoals ‘geestelijke gezondheid’ en ‘veerkracht’ zijn niet langer alleen maar ‘’trendy’’ woorden in 2022, ze zijn noodzakelijk.

29 Nov 2021

Mentale gezondheid van werknemers heeft...

Hoe reëel is het om nog steeds te denken dat jongeren geen corona kunnen krijgen? Niet. Lees het interview met Irene: ‘’ik weet niet of ik ooit nog de oude word’’.

28 Sep 2021

Wie er nog steeds van overtuigd is dat je geen...

Waarom one-size-fits-all ongezond en niet vol te houden is

8 Sep 2021

Een steeds grotere meerderheid snakt naar een inclusieve,...

Kletsen over een burn-out. Waarom ook niet? ‘’Na 3 (!) maanden mocht ik weer een keer naar kantoor komen, maar alleen voor een kop koffie.’’

24 Aug 2021

Over een burn-out mag wel wat meer gepraat worden,...

Introvert, contactgestoord, loners : de eeuwige stigmatisering rondom computerfuncties. Wanneer houdt het op?

13 Aug 2021

Introvert, contactgestoord, ‘loners’...

Waarom het VMS van YOUSEEQ niet alleen maar automatisering is, maar vooral maatwerk.

27 Jul 2021

Waar we in de vorige blog de ervaringen deelden...

Mijn long COVID verhaal: ‘’Hoe mijn leven totaal is omgeslagen na mijn positieve coronatest’’.

20 Jul 2021

Leven als twintiger. Je wordt heen en weer geslingerd...

Aankondiging: We have a dream

16 Jul 2021

De wachtlijsten bij de GGZ voor mensen met burn-out/burn-outklachten...

Het YOUSEEQ VMS: ‘’Gewoon, inloggen in een wondere wereld waar alles in gebeurd!”

8 Jul 2021

In het eerste deel ‘’Vendor Management:...

Kletsen over software development

6 Jul 2021

Even aan de expert vragen… Mikan...

Vendor Management; dit is alles wat je wilde weten en meer

21 Jun 2021

Vaak worden Vendor Management en het minimaliseren...

Hire for attitude de uitkomst of onbegonnen werk?

10 Jun 2021

Zo schreven we de vorige keer over ‘de-perfecte-kandidaat-bestaat-niet’...

Wanneer worden we nou eens écht wakker? Stop nog toch eens met het zoeken naar de perfecte kandidaat.

4 May 2021

We weten allemaal dat de perfecte kandidaat bestaat...

Stel deze 10 vragen en je vindt wat je zoekt: het juiste profiel

7 Apr 2021

Ze komen en gaan: medewerkers. Of dit in een tijdsbestek...

Wat is dan toch de verschillen tussen contractmanagement en contractbeheer? Wij leggen je het eenvoudig uit!

24 Mar 2021

Bij YOUSEEQ hebben we opgemerkt dat er veel vragen...

Solliciteren met wc-rollen, valse paspoorten of een we-hebben-u-gemist-briefje van PostNL, creatief solliciteren doe je zo!

11 Mar 2021

Je ontvangt wellicht dagelijks cv’s van potentiële...

Doei stoffige kaartenbakken en Excel bestanden, welkom Recruitment software!

24 Feb 2021

Want geloof ons, deze is onmisbaar voor iedere...

Inclusieve vacatureteksten noodzakelijk of overbodig?

16 Feb 2021

Diversiteit is nog niet bij ieder bedrijf een prioriteit...

Zeg maar gedag tegen je saaie arbeidscontracten

9 Feb 2021

Het tekenen van een contract bij die ene werkgever...

Solliciteer je einde van de dag? Dan bestaat de kans dat je sneller gediscrimineerd wordt.

26 Jan 2021

Diversiteit, het staat op steeds meer agenda’s...

Download nu onze gloednieuwe hand-out!

21 Jan 2021

Eindelijk, weer een ‘’blog’’!...

Stop maar met zoeken: de perfecte kandidaat bestaat niet. focus je in 2021 op ‘hidden talent’.

30 Dec 2020

Het lijkt in ons systeem te zitten, onze zoektocht...

Levenslessen in coronatijd

24 Dec 2020

Sinds half maart gaat er geen uur voorbij of je...

Bindingsangst of wedding material?

15 Dec 2020

Heb je als werkgever last van zakelijke bindingsangst...

Thuiswerken heeft invloed op ons werkgeluk

9 Dec 2020

Rollend vanuit je bed achter de computer kruipen,...

Een sterke motivatiebrief, zo schrijf je die!

4 Dec 2020

Het schrijven van een goede motivatiebrief. Het...

Werkloos in 2020/2021, een taboe of wordt het steeds meer ‘’geaccepteerd’’?

1 Dec 2020

Vorig jaar januari schreef Werf-en een artikel...

Sollicitatietips to-go!

26 Nov 2020

Sollicitatietips, je wordt ermee overspoeld door...

Het geheim van de gunfactor: iets van deze tijd of achterhaald?

17 Nov 2020

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. En in deze...

Even voorstellen: Aniek Smeets

24 Sep 2020

Aniek is nu twee jaar aan de slag als Interim Corporate...

Even voorstellen: Kelly Roskam

4 Sep 2020

Kelly is vorige maand (zomer 2020) van start gegaan...

Even voorstellen: Joey de Bruijn

28 Jul 2020

Joey is als Corporate Recruiter werkzaam voor...

Even voorstellen: Edwin Welner

10 Jul 2020

Edwin is één van de oprichters van Youseeq,...

Even voorstellen: Imke Vis

4 Jun 2020

Imke is sinds augustus 2019 bij Youseeq gestart. In...

Even voorstellen: Rachel Korthals

2 Jun 2020

Blog Sinds november 2019 is Rachel...

Even voorstellen: Helga van der Steen

13 May 2020

Helga is één van de oprichters van Youseeq....

Persbericht YOUSEEQ

24 Jan 2020

We Find Talent en YouzQ gaan samen verder en...

YouzQ en We Find Talent: samen verder

1 Jan 2020

YOUSEEQ is een nieuwe krachtenbundeling van YouzQ en...

 

Nieuws over ons én ons vakgebied

Een nieuw cao voor het onderwijs? Grote reorganisaties bij de Nederlandse banken? Of misschien wel een nieuwe collega bij YOUSEEQ? Wij werken innovatief en willen altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en gebeurtenissen. Zo blijven we relevant voor onze klanten.

En omdat YOUSEEQ een transparante organisatie is, delen we zelf ook regelmatig nieuws. Zo krijgen klanten een nóg beter beeld van wie we zijn en wat we doen.

Nieuws Feed

top

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer anoniem te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".