AANKONDIGING: WE HAVE A DREAM

De wachtlijsten bij de GGZ voor mensen met burn-out/burn-outklachten worden langer, we zien steeds meer wat voor een invloed corona heeft op lange termijn, is er een stijging in eenzaamheid en depressie bij migranten door onvoldoende begrip voor hun situatie, wordt de werkloosheid onder jongeren steeds groter en ex-gedetineerden kampen nog steeds met hun verleden en krijgen hierdoor geen kans in de arbeidsmarkt. Dit zijn enkele voorbeelden van problematieken waar onze maatschappij mee te maken heeft. Werkgevers spelen hier een grote rol in. Wij kunnen ze een kans bieden op de arbeidsmarkt en luisteren naar deze problematieken. Doen we hier als werkgever niets mee? Dan worden de problemen niet opgelost en groter: Groepen raken geïsoleerd, kampen met depressies, voelen zich ongehoord en voelen zich geen onderdeel (meer) van de maatschappij. Hierdoor raken ze het vertrouwen in de maatschappij en in hun zelf kwijt, worden onzeker, leidt tot verzuim, raken in de schulden en/of gaan zelfs de criminaliteit in. Oftewel: er wordt voor steeds meer groepen een afstand gecreëerd richting de maatschappij  én arbeidsmarkt. Het zicht en grip op deze groepen verliezen we hiermee uit het oog.

Ligt het altijd bij de werkgever? Nee, maar als werkgever kun je ervoor zorgen dat er geen taboe heerst op het bespreken van psychische klachten en bewustzijn creëren. En daar gaat YOUSEEQ bij helpen met ons project ‘We have a dream’.

We zijn samenwerkingen aangegaan met experts, ervaringsdeskundige en bedrijven over diverse problematieken, zoals bijvoorbeeld de effecten van corona op lange termijn bij medewerkers, welke we bespreekbaar maken middels blogs en video’s. Deze blogs en video’s delen we via onze social mediakanalen (Instagram, LinkedIn, Facebook, YouTube) en onze website. Tevens willen we met alle input die we hebben verzameld concrete handvatten bieden aan werkgevers en de medewerkers. We behandelen onderwerpen als longcovid, burn-out, migratie, ex-gedetineerden die kampen met hun verleden & vooroordelen, jonge moeders en geldzaken bij medewerkers.

|''Klinkt het te mooi om waar te zijn? Nee. Niet in een maatschappij waar we moeten veranderen."

We have a dream

YOUSEEQ heeft een droom: groepen die een afstand tot de arbeidsmarkt voelen, te verkleinen door ze een KANS te geven op de arbeidsmarkt. Hoe? Door het creëren van gemeenschappelijke acceptatie. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Nee. Niet in een maatschappij waar we moeten veranderen. Dan is het belangrijk om anders te denken en anders te zijn. En met het project ‘’We have a dream’’ willen we dit verwezenlijken.

Gegeven is dat werkgevers vaak het verwijt krijgen geen aandacht te willen geven aan kandidaten en/of medewerkers met mentale of fysieke gezondheidsproblemen. Dit is niet altijd het geval, vaak weten ze simpelweg niet HOE ze ermee om moeten gaan. We brengen daarom experts, ervaringsdeskundige en werkgevers bij elkaar, om de maatschappelijke problematieken gezamenlijk te bespreken en aan te pakken. Er zijn diverse problematieken in kaart gebracht en vanuit verschillende invalshoeken aandacht aan besteed. Op deze manier bieden we handvatten vanuit ieders ervaring en expertise. Deze gesprekken, in de vorm van een interview, lees en/of zie je terug in de vorm van een blog of video, welke verspreid worden via social media en de YOUSEEQ-website.

We willen hiermee bewustwording bij bedrijven/werknemers creëren en handvatten bieden zodat je als werkgever, maar ook als werknemer een positieve rol kunt spelen in het voorkomen van verzuim van (toekomstige) werknemers door tijdig te signaleren en actie kunnen ondernemen. En met als ultiem doel: afstand tot arbeidsmarkt verkleinen!

Blijf ons volgen voor bijzondere, persoonlijke, maar bovenal inspirerende verhalen en verrassende inzichten.

Zelf onderdeel worden?

Dat kan! Ben jij ervaringsdeskundige, expert of bedrijf die graag zijn/haar verhaal of ervaringen wilt delen? Of heb je vragen aan een expert en/of ervaringsdeskundige? Stuur Marcella een e-mail via mkoning@youseeq.nl of stuur een berichtje via LinkedIn/Instagram. En laten we kijken naar de mogelijkheden.

Wordt vervolgd..