SOLLICITATIETIPS TO-GO!

Sollicitatietips, je wordt ermee overspoeld door recruitment organisaties. En dan komen wij ook nog eens met tips aan hoe je jezelf het beste kunt representeren tijdens een sollicitatiegesprek. Dat klopt. Echter, komen wij niet met tips zoals: ‘Je telefoon uitzetten, beleefd zijn, niet in een joggingsbroek solliciteren en jezelf netjes voorstellen’. We gaan er namelijk vanuit dat je dit of al weet en/of dit je al genoeg verteld is door andere bureaus.

''Stop met standaard eigenschappen, want wat zegt dit over jou?''

Voorbereiding is het halve werk

De tips, in de vorm van een handige checklist en samengesteld door onze recruiters, helpen je juist om (positief) op te vallen tussen alle andere kandidaten. Dit vergt wat voorbereiding voorafgaand het gesprek, maar geloof ons: dat is het helemaal waard! Organisaties willen namelijk jou leren kennen. Dus, wat maakt jou uniek? Wat typeert jou? Waarom pas precies jij in ons bedrijfscultuur? Wij hopen dan ook dat je standaard eigenschappen zoals ‘doorzetten’, teamplayer’ etc in de toekomst gaat vermijden. In principe kan iedereen deze eigenschappen toepassen in een gesprek, maar wat zegt dit echt over jou?

Vertel eens, wie ben jij?

Oftewel, vertel ons (of een ander bedrijf) waarom we jou als persoon moeten aannemen (los van je cv). Wij ontmoeten namelijk graag nieuwe inspirerende mensen. Download hieronze sollicitatietips to go en wie weet heb jij binnenkort de baan van je dromen! De download is trouwens ook handig, wanneer je tien minuten van te voren nog even wilt spieken.

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten.