Waarom jouw bedrijf in 2023 niet meer zonder MSP of VMS kan!  

Ben je als bedrijf op zoek naar de juiste manier om jouw wervingsproces te beheren? Zo ja, dan is dit artikel voor jou!

We onderzoeken de voordelen van Managed Service Providers (MSP) en Vendor Management Systems (VMS) in vergelijking met traditionele wervingsmethoden. We kijken ook naar mogelijke alternatieven voor deze oplossingen en hoe ze je kunnen helpen jouw wervingsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren. Lees verder voor meer informatie over waarom MSP en VMS een oplossing van onschatbare waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf!  

Wat houdt MSP en VMS precies in? 

MSP is een afkorting voor Managed Service Provider. Een Managed Service Provider (MSP) levert services als expert in beheren en beheersen van externe inhuur van hun klanten op proactieve of as-need basis, binnen recruitment wordt deze service aangeboden door experts op het gebied van inhuur van arbeidskrachten.  

Een MSP kan een goede optie zijn voor bedrijven die niet over de interne middelen beschikken om hun externe inhuur te beheren en/of de expertise missen om dit effectief te doen. Bovendien kunnen MSP’s vaak kosten effectievere diensten leveren dan bedrijven zelf kunnen verkrijgen. Managed Service Providers kunnen worden gezien als totaalpakketten die worden aangeboden. 

Vendor Management System is een Cloud-based softwareapplicatie die het wervingsproces vereenvoudigen, automatiseren en versnellen door het hele recruitmentnetwerk te stroomlijnen: het volgt leveranciers op, controleert hun prestaties om ervoor te zorgen dat aan alle verwachtingen wordt voldaan, helpt de relatie tussen uw bedrijf en leveranciers te beheren en vergemakkelijkt betalingen voor elke dienst. VMS maakt deel uit van de Managed Service Providers. Beide kunnen afzonderlijk door bedrijven worden gebruikt. 

Deze zwakte kan leiden tot achterstallig werk en verminderde inkomsten. De Vendor Management System helpt deze problemen te verminderen door de administratie van begin tot eind te beheren. Met deze dienst kunnen bedrijven een efficiënt personeelsbestand krijgen zonder tijd of geld te verspillen aan onnodige procedures. 

Welke problemen ervaar je zonder een MSP of VMS?   

Er zijn genoeg problemen waarmee zowel MSP’s als VMS’en kunnen helpen, maar hoe zit het met de problemen die ze niet kunnen oplossen?  

Zonder een MSP of VMS sta je er in wezen alleen voor als het gaat om het aanpakken van recruitment problemen. Dat betekent dat als er iets misgaat, je het zelf moet oplossen of iemand anders moet betalen om het voor je te doen.  

Dit is niet alleen tijdrovend en frustrerend, maar kan ook duur zijn. Als je niet beschikt over een MSP of VMS om je te helpen bij het oplossen van problemen, kan het zijn dat je moet betalen voor externe partijen die het moeten oplossen.  

Erger nog, zonder een MSP of VMS kun je misschien niet profiteren van kortere processen die jou in de toekomst tijd en geld kunnen besparen.  

Hoe kunnen MSP en VMS jouw bedrijf helpen? 

Er zijn talloze redenen om een MSP of VMS te gebruiken voor uw wervingsbehoeften. Hier zijn slechts enkele voordelen:  

1. Toegang tot een bredere pool van kandidaten: Wanneer je met een MSP werkt, heb je toegang tot een veel grotere pool van kandidaten dan wanneer je met een traditioneel uitzendbureau zou werken. Dit komt omdat MSP’s relaties hebben met een grote verscheidenheid aan werkgevers, waardoor ze gemakkelijk de beste kandidaten voor jouw specifieke behoeften kunnen vinden.  

2. Kandidaten van betere kwaliteit: Jij hebt niet alleen toegang tot meer kandidaten wanneer je een MSP gebruikt, maar je hebt ook toegang tot kandidaten van betere kwaliteit. Dit komt omdat MSP’s in staat zijn om kandidaten vooraf te screenen voordat ze ooit uw bedrijf bereiken, zodat alleen de meest gekwalificeerde kandidaten het gespreksproces halen.  

3. Kostenbesparingen: Een van de grootste voordelen van het gebruik van een MSP is dat het jouw bedrijf geld kan besparen. Wanneer je met een MSP werkt, betaal je alleen voor de diensten die je gebruikt, wat betekent dat je geen geld hoeft te verspillen aan reclame of andere wervingskosten. Bovendien bieden veel MSP’s kortingen op hun diensten als jij je voor een bepaalde periode aan hen verbindt.  

4. Ondersteuning: Het gebruik van een VMS ondersteunt het proces waar MSP’s mee bezig zijn. Deze tool geeft een duidelijk overzicht van de voortgang die wordt geboekt door het bedrijf. Niet alleen geeft het een overzicht, maar het voert ook andere administratieve taken. Dit maakt het proces een stuk overzichtelijker en makkelijker in gebruik zodat fouten voorkomen kunnen worden.  

Een keuze maken is moeilijk, wij helpen je graag!

Er zijn veel Managed Service Provider partijen. Hoe weet je welke de juiste is voor jouw bedrijf? Hier zijn enkele tips:  

1. Bepaal jouw behoeften. Welke diensten heeft jouw bedrijf nodig? Maak een lijst met must-haves en nice-to-haves.  

2. Doe je onderzoek. Als je eenmaal een lijst hebt met potentiële MSP’s, bekijk dan hun websites en lees online reviews.  

3. Vergelijk prijzen en diensten. MSP’s bieden verschillende prijsmodellen en serviceniveaus. Zorg ervoor dat je appels met appels vergelijkt bij het maken van je beslissing.  

4. Vraag om verwijzingen. Praat met andere bedrijven in jouw branche en kijk wie zij gebruiken voor hun services.  

5. Neem een gratis proefperiode. De meeste MSP’s bieden gratis tests van hun diensten aan. Dit is een goede manier om een MSP uit te proberen voordat je een verbintenis aangaat.  

Wat als je nou geen gebruik wilt maken van een VMS of MSP?  

Er zijn een aantal alternatieven voor het gebruik van een VMS of MSP. Een populair alternatief is het gebruik van een intern recruitment bureau. Deze bedrijven bieden tijdelijke, korte termijn- of project gebaseerde personeelsoplossingen voor bedrijven. Andere alternatieven zijn het gebruik van een onafhankelijke aannemer, het werken met een freelance marktplaats of het gebruik van platforms voor talent op aanvraag. Bij YOUSEEQ bieden we allerlei oplossingen, zowel als VMS en MSP, als eerdergenoemde alternatieven. Dit kan je vinden op onze Oplossingen & Diensten pagina.  

Wanneer kunnen we beginnen met een MSP en VMS?  

Managed Services Providers (MSP’s) kunnen voor elk bedrijf een uiterst nuttige aanwinst zijn. MSP’s zijn experts op het gebied van inhuren van personeel, evenals het beheer van gegevensbeveiliging, waardoor ze van onschatbare waarde zijn als het gaat om het beheer van de infrastructuur en gespecialiseerde behoeften van uw bedrijf. Nu bedrijven steeds afhankelijker worden van technologie, is het belangrijk dat zij over het juiste team beschikken om hun inspanningen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt – iets waar een goede MSP bij kan helpen. Al met al moet het gebruik van een ervaren MSP zeker worden overwogen door elke onderneming die concurrerend wil blijven. 

Bij YOUSEEQ ben je op het juiste adres voor MSP en VMS. Onze collega’s hebben ruime ervaring met contractmanagement en helpen je er graag mee. Mochten er nog vragen zijn, neem vooral eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder en voorzien je van alle nodige informatie.  

Voor vragen, neem contact op met David Smeins