Bijbaan: niet alleen geld, maar ook ervaring.

De meeste studenten denken dat ze later niets hebben aan de ervaringen die ze opdoen bij hun huidige bijbaan. Dit is echter niet zo.

Vakkenvullen, schoonmaken of drankjes uitserveren achter de bar. Grote kans dat je, net als met je studie, ook weer met je bijbaan bent begonnen. Ondanks dat het ongeschoold werk is, is het niet zo dat je er niets van leert. Je doet juist heel veel ervaring op! Helemaal als je werk mag doen dat aansluit op je opleiding en toekomstige baan.

En lucky you, steeds meer bedrijven zien de voordelen in van het in dienst hebben van werkstudenten. Ook werken wij al een enige tijd met werkstudenten. En om je een idee te geven hoe het als werkstudent bij YOUSEEQ is, hebben wij onze werkstudenten het hemd van het lijf gevraagd.

 Eerst even voorstellen. Bas, Femke en Tessa zijn onze ijverige werkstudenten. Naast borrelen, festivals, en uiteten gaan hebben ze nog meer met elkaar gemeen: hun Human Resource Management (HRM) studie en uiteraard het feit dat ze bij YOUSEEQ werken. Maar, ze hebben wel allemaal een andere rol. Tessa als talent sourcer, Bas administratief contractmedewerker en Femke als interim-talent sourcer!

Goed, is het nu hoog tijd om eens te horen wat jullie ervaringen zijn als werkstudent bij YOUSEEQ.

''Na wat berichten, telefoontjes en aan een bezoekje aan ‘The House of YOUSEEQ’ was ik om. And the rest is history.''

Laten we eerst eens beginnen met de vraag hoe je bij YOUSEEQ bent gekomen?

Femke: op onze studentenportal stond de vacature voor werkstudent recruitment online. Hier werd ik enthousiast van en zodoende heb ik gesolliciteerd.

Bas: ik ben via LinkedIn benaderd door YOUSEEQ. Na wat berichten, telefoontjes en aan een bezoekje aan ‘The House of YOUSEEQ’ was ik om. And the rest is history.

Tessa: net als Femke zag ik de vacature op ons studentenportal. Ook mij sprak de vacature meteen aan en ik besloot te solliciteren. Gelukkig zijn we allebei aangenomen.

Niet iedereen doet tijdens zijn/haar studie ervaring op binnen hun studieveld. Wat was jullie reden om het wel te doen?

Femke: ik wilde heel graag een kijkje nemen binnen het HRM werkveld en vooral binnen het recruitment vak. En dit was de uitgelezen kans.

Tessa: ik werkte hiervoor bij een supermarkt en was echt toe aan een nieuw avontuur. De timing was dus echt perfect.

Bas: persoonlijk had ik echt de ambitie om een bijbaan te combineren met het vak dat ik studeer.

''Ik werk hier alweer anderhalf jaar tijd, en ik kijk terug met een lach.''

Jullie voelen je erg verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan de missie en visie van YOUSEEQ, dat is wel duidelijk! En inmiddels werken jullie bijna allemaal al ruim een jaar bij YOUSEEQ. Hoe kijken jullie hierop terug?

Bas: wow, deze vraag zou ik op zoveel verschillende manieren kunnen beantwoorden en toch kies ik voor een cliché.  Bijzonder. Bijzonder positief zelfs. Een sociale omgeving, zoals die bij YOUSEEQ, is iets wat ik nog niet eerder heb ervaren (helaas). De mensen hier hebben mij laten zien dat een werkplek meer is dan alleen een bureau met een computer en collega’s in strakke pakken. Waarin YOUSEEQ zich onderscheidt van andere bedrijven is, naast de extravagante arbeidsvoorwaarden, echt vooral de mensen. En daar ben ik het meest dankbaar voor.

Femke: inmiddels ben ik al meer dan een jaar werkzaam bij YOUSEEQ en kijk ik er met een positief gevoel op terug! Ik ben begonnen als werkstudent recruitment, vrij snel overgegaan naar talent sourcer en inmiddels ben ik twee interim-opdrachten verder!

Tessa: ik werk hier alweer anderhalf jaar tijd en ik kijk terug met een lach. Ik heb de kneepjes van het recruitment vak mogen leren en mooie ervaring opgedaan.

Nou we krijgen helemaal een warm gevoel van binnen als we dit zo horen.

''Ik vond het best wel spannend omdat het mijn eerste opdracht was.''

Ervaring op doen is natuurlijk belangrijk, maar wat fantastisch dat jullie alle drie met zo een goed gevoel terugkijken. En nee, we hebben ze geen woorden ingefluisterd. 😉 Dan hebben we nog één laatste vraag voor jullie en dan houden we jullie niet meer van jullie werk af. Beloofd.

Wij zijn natuurlijk enorm trots op jullie en jullie prestaties. Maar, waar zijn jullie zelf nu heel trots op? En kunnen jullie vertellen hoe jullie dit hebben aangepakt?

Bas: daar hoef ik niet lang over na te denken. Wat meteen in me opkomt, is onze periodieke controle. In de huidige periode zijn we bezig met het controleren van onze dossiers. Samen met David heb ik hier dan ook een plan voor gemaakt, wat ervoor heeft gezorgd dat we dit structureel en gedisciplineerd aan kunnen pakken. Dit lukte in een korte tijd. Hier ben ik erg trots op. Maar, vooral ook op dat het daadwerkelijk succes opleverde.

Tessa: via Edwin (co-founder YOUSEEQ) kreeg ik de taak om binnen één dag een interim HR-adviseur te vinden voor een klant. Net op de valreep was het mij gelukt en daar ben ik wel trots op.

Femke: ik ben het meeste trots op mijn eerste interim opdracht. Ik vond het best wel spannend omdat het mijn eerste opdracht was. Bij de opdrachtgever was ik verantwoordelijk voor het recruitment gedeelte en ik ben zeker trots hoe ik het heb aangepakt en hoe die tijd verlopen is!

100% terecht dat jullie hier trots op zijn. Wij hopen dat jullie nog veel meer van dit soort resultaten mogen bereiken. Dan zijn we nu toch echt aan het einde gekomen van ons interview.

Lees je dit en denk ‘je nou dat zie ik ook wel zitten zo een baan als werkstudent bij YOUSEEQ’? En lijkt het jou een unieke kans om jezelf breed te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en innovatie, maar ook om te leren van ervaren professionals en een breder perspectief te krijgen op zakelijke- en total talent management vraagstukken? Stuur ons een bericht of bel ons op!

Wie weet werk jij dadelijk met ons aan de waardevolle missie van YOUSEEQ en maak je echt deel uit van de verandering.